2020 de Halen Süre Gelen Rahatsızlık Vajinismus!!!

Eski dönemlerde tıp yaygın değil eğitimsizlik hat safhadayken ne zorlanmış büyüklerimiz. Herkes usulca sessiz kalmış kimi kaderine mahkum olmuş kimi çare aramış rahatsızlıklarına. Ayıpmış her şey herkese anlatılmaz kadınların özel problemleri konuşulamaz erken yaşta evlendirilir doğurgan canlı hunharca kullanılırmış.

Eski insanların anılarını dinledikçe hala içim ürperir çocuk yaşta yapılan evlilikler kendisi çocukken başka bir canlıya hamile kalma serüveni ilk gece korkusu ve yaşadıkları yaşatılanlar bunların hepsi insanın hayatında bir takım travmalara sebebiyet veriyor işte…

Oysaki günümüz de ebeveynler bilinçli, öğretmenler okullarda özel sağlık derslerinde ayrı ayrı eğitimler yapmakta cinsellik utanç değil yaşanılabilir bir olgu düşüncesi yerleştirilmekte. Yaşadığımız toplumun örf adet ve geleneklerini de göz önünde bulundurursak tüm bunların yeri zamanı ve yaşı elbette var. Ancak bilinçlenmek yaşanılacak her hangi bir durum için önceden tedbir almak ve hem fiziki hem ruhsal olarak kendini hazırlamaktır.

Son yıllarda 10 kadından 4 ünde görülen Vajinismus rahatsızlığının temel kaynağının yaşanılan travma ve kulaktan dolma bilgiler ile verilen yanlış yönlendirmeler olduğunu biliyor muydunuz ?

Bu son yılların trend rahatsızlığından biraz bahsedelim; Kadının cinsel birleşme esnasında ilişki  zamanı geldiğinde kadının kendisini istem dışı sıkmasına dayalı olarak cinsel ilişkinin mümkün olmaması veya oldukça sancılı zor ve acılı bir şekilde gerçekleşmesi olarak anlatılan esasında ciddi bir hastalıktır. Bu problemi yaşayan kadınların % 90’ı halen bakiredirler ve hiç bir şekilde eşleriyle cinsel birleşme sağlayamamışlardır. % 10’luk bir kısmı ise oldukça ağrılı, acılı şekilde eşleriyle ilişkiye girebilmektedirler. Bazı vajinismus hastaları ise yalnızca bir veya birkaç ilişkiden sonra eşleriyle bir daha birliktelik sağlayamamışlardır.

Vajinismus sorunu kadınlarda kadınlarda cinsel ilişkiye girememe nedenleri arasında ilk sırada gelmektedir, İlk Gece Korkusu olarak da tarif edilmektedir. Bazen de yaşanılan bazı ruhsal travmalar sonucunda da ortaya çıkabilmektedir.

Günümüzde rahatsızlığından utanan kaçınan ve hala erteleyen kadınlar mevcut en çok yapılan hata da tam olarak bu nokta Vajinismus Uluslararası boyutta tüm Dünyada belli başlı kadınların ortak sorunu ve yurt dışında takip edilen ilaç ve tedavi yöntemleri de mevcut ve çözüm %100…

Ülkemizde bu işi ilke edinmiş Konusunda Uzman Birçok Jinekolog mevcut Önde gelen isimlerden tavsiye isteyecek olursanız İzmir ve Ankara da yaşayanlar için Hera Vajinusmus derneklerinden hizmet alabilirler İstanbul da ise Dr Yeşim Yerçok Kadın Hastalıkları ve Doğum Konusunda Uzmandır.