Çimstone Tezgah Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Renk değişmesi, çatlama ve bozulmalara karşı dayanıklı olan çimstone tezgahlar doğru bakım ve temizlik uygulandığında uzun ömürlü kullanılabilmektedir. Dayanıklı ve leke tutmayan bir yapıya sahip olsa da çimstone tezgahlar uzun süreli ısıya maruz kaldığında yüzeyi zarar görebilir.

Çimstone tezgâh bakımında dikkat edilmesi gereken hususlar

  • Tezgahın günlük temizliğinde nemli bir bez ve hassas bulaşık süngeri kullanılabilir. Temizlik malzemesi olarak sıvı deterjan, sprey ürünler ve cam temizleyiciler tercih edilebilir.
  • Kurumuş ve tezgaha yapışmış inatçı lekeleri çıkartmak için; önce lekeler su ile ıslatılır ve yumuşaması beklenir. Yüzeye uygun temizlik maddesi lekeye dökülür ve plastik bir spatula ile leke kazınır.
  • Çamaşır suyu çimstone yüzeye zarar verdiği için tezgah temizliğinde çamaşır suyu içerikli temizleyiciler kullanılmamalıdır.
  • Tuz ruhu gibi içerisinde yüksek oranda asit ve baz bulunan temizlik malzemelerini yüzeyde sık kullanmamaya özen gösterilmemelidir. Kullanıldığı takdirde iyice durulanmalıdır.
  • Tezgah yüzeyinde oluşan pas ve kireç lekeleri için pas ve kireç çözücü ürünler kullanılabilir. Bu maddelerin tezgah yüzeyinde uzun süre kalması tezgaha zarar vereceği için mümkün olduğunca hızlı davranılır ve iyice durulanır.