1938′ den bu yana Ahırkapı sahilinde önceleri gazino, daha sonra meyhane olarak hizmet veren KARIŞMA SEN tamamen yenilenerek meze kültürünün Ege ve Akdeniz kıyılarından aldığı lezzetlerine eski istanbul mezelerini de katarak Marmara sahiline taşıdı. Günlük balıklar ve doğal mevsim mezeleri ile tadı uzun süre damaklardan silinmeyecek bir deneyim için sizleri Ahırkapıya bekliyoruz. 1938′ den bu yana Ahırkapı sahilinde önceleri gazino, daha sonra meyhane olarak hizmet veren KARIŞMA SEN tamamen yenilenerek meze kültürünün Ege ve Akdeniz kıyılarından aldığı lezzetlerine eski İstanbul mezelerini de katarak Marmara sahiline taşıdı. Günlük balıklar ve doğal mevsim mezeleri ile yemek yiyerek tadı uzun süre damaklardan silinmeyecek bir deneyim için sizleri Ahırkapıya bekliyoruz. Eşsiz 1938’den gelen; İstanbul, Ege ve Akdeniz’in özel mezelerini tatma geleneği…”
Tarihçemiz
İSTANBUL LEZZET HARİTASINDA 80 YILLIK BİR ÇINAR…
Nasıl kurulmuştu?
Eski İstanbul yaşamında yer etmiş bir kent ögesi; yıllardır Ahırkapı sahilinde Karışma Sen Meyhanesi olarak görmeye alıştığımız mekan, yenilenerek eski kimliğine yeniden kavuştu. “Şenyuva Sahil Gazinosu”nun öyküsü 1938 yılında başlamış. Kurucuları o yıllarda (eski Ahırkapı şimdiki Cankurtaran Meydanı’nda oturan ve sonra Ahırkapı sahiline taşınan Nacar Ailesi. “Şenyuva esasen ailenin dedesi Yusuf Konuk’a ait olan, kayıkhaneli bir ahşap yalı ve dede tarafından ilk kez kahvehane olarak hizmete sokulmuş. 1938 yılında bir sahne ilavesiyle “Şenyuva Sahil Gazinosu”na dönüştürülen yapının önünden Keneddy Caddesi (Sahil Yolu) geçirilirken, yarısından fazlası da yola gitmiş.
Neden “Karışma Sen”
Daha sonraki yıllarda Nacar Ailesi’nin babası ile ikinci kuşak Nacar’lar arasında gazinonun geçirdiği değişikliklere ve yönetimine ilişkin çıkan tartışmalarda baba oğluna hep karışma sen dediği için babanın ölümünden sonra gazinonun adı “Karışma Sen”e dönüşmüş. “Karışma Sen uzun yıllar boyunca Türk edebiyat ve siyasetinin, Bab-ı Ali’nin, eski Türk tiyatrosunun ve müziğinin, sonraları Yeşilçam’ın ünlülerinin müdavimi oldukları bir buluşma ve eğlence mekanı olma özelliğini korumuştur.
İş Arkadaşlığından Dostluğa
Hamdi Çelik ve Murat Kargılı’nın 1993 yılında başlayan iş arkadaşlığı halen devam etmekte. İkisi de geçen 25 yıllık zamanda Boğaz’da ünlü bir restaurantta yöneticilik yaptılar. Daha sonra Sultanahmet Sahilin’de başka bir restaurantta 10 yıl işletmecilik yaptılar. Ve Balığın sadece Boğazda değil bu semtte de yapılabileceğini herkese gösterdiler. 2016 yılında da Karışmasen Restaurant’ı satın alıp baştan aşağı komple yenilediler. Geçen 2 yıllık süreçte İstanbul lezzet dünyasında önemli bir marka olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyorlar. Başarılarının sırrını da sürekli işlerinin başında ve bütün süreçle kendilerinin ilgilenmesine ve işlerini aşkla yapmaya bağlıyorlar.
Balık Çeşitleri
Bütün mevsim balıkları kalkan fırın, tava & ızgara hamurda balık tuzda balık buğulama balıklar lüfer sarıkanat barbunya balığı dil balığı dülger balığı kırlangıç lipsos levrek çipura lağos
Soğuk
Mezeler tarama enginar patlıcan salata ot çeşitleri karides söğüş balık pastırma sıtorik lakerda havyar cibez otu güveçte midyeli lahana dolma lahana yaprağına sarılmış ermeni usulü midye levrek marine deniz börülcesi balık pastırması somon marine uskumru soya soslu mevsim yeşillikleri deniz mahsulleri pazı sarma
Sıcak
Mezeler karides güveç kalamar tava & ızgara ahtapot şarap soslu fırın & ızgara balık köftesi balık adana kebab deniz mahsulleri böreği balık çorbası balık pirzola deniz mahsulleri kokoreç zencefilli karides soya soslu karides jumbo ızgara ıstakoz & böcek paella deniz mahsulleri makarna istiridye & tarak fırında
Alkol
Menüsü bira rakı cin – votka şarap likör rom konyak viski çeşitleri (scotch, bourbon, irish)
Karışma Sen gibi restaurantlar görsel olarak çok şık bir açılış organizasyonu ile kendilerini bulunduğu mekanlarda tanıtmayı başarmıştır.