Gebelikte Yumurta Tüketimi

Yumurta, içerdiği yüksek besin değerleri ile en besleyici yiyeceklerden biridir. Yumurtada yağ, protein ve mineral gibi temel olan besinler mevcuttur. Hamilelik sırasında yumurta kadınların diyet listesinde muhakkak bulunması gereken besinlerden biridir eğer yumurta yemiyorsanız bu size ceza gibi gelebilir.

Hamilelik Döneminde Yumurta Yemenin Getirileri
Yumurta, içerdiği yüksek besin değerleri ile süper bir yiyecektir. Yumurtada yağ, protein ve mineral gibi temel olan besinler vardır. Gebelik sırasında yumurta kadınların diyet listesinde muhakkak bulunması gereken besindir aksi takdirde sürekli kaybedeceğiniz besinler sizi yatak döşek yatırabilir.

Yumurta selenyum, çinko, A, D gibi vitaminler ve gebelik sırasında gerekli olan B kompleksi açısından zengindir. Bu kadar faydalı bir besin olan yumurta ile ilgili dikkat etmemiz gereken hususlar vardır.

Bunlar almadan üretim tarihine bakmak, buzdolabında tutmak, mümkünse kendi kartonun içinde muhafaza etmek gibi ince detaylardır. Bu makalede size hamilelikte yumurta yemenin faydaları hakkında bilgiler veriyor olacağız.

Protein

Yumurta, gebelikte beslenme listemizde olması gereken proteini içinde bolca barındıran bir besindir. Aynı zamanda ucuz ve kolayca her yerden temin edilebilen bir yemektir. Bebeğin büyüyen her hücresi için proteinli gıdalarla beslenmemiz gerekir.

Beyin gelişimi için

Yumurta bol vitaminli içeriğinin yanında, bebeğin sağlıklı büyüyüp gelişmesi ve hatta bebeğin beyin sağlığı için de çok önemli olan Omega 3 bulunmaktadır. Bu içerik, fetuste olası beyin sorunlarını önlemektedir. Çocuk genç yaşlı her insanın hayatında yeri olmalıdır.

Kolesterol

Kan değerleri normal kolesterol seviyesinde olan kadınlar, doymuş yağlardan faydalanması gerekiyor. Bu yüzen gebelik süresince bir veya iki yumurta yenmelidir. Eğer kolesterolünüz yüksekse yumurta sarısından uzak durun.

Kalori

Kadınların normal zamanlarda günlük olan kalori ihtiyacı yaklaşık 2000 kaloridir. Gebelikte bu 2000 kaloriye 200-300 kalori eklenmelidir. Bir yumurta 70 kalori teşkil eder. Yumurta, süt, yoğurt gibi besleyici gıdalar kabul edilmeli, abur cubur yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Gebelikte yumurta nasıl yenmeli

Gebelikte, yumurtayı asla az pişmiş olarak veya çiğ olarak tüketmeyin. Yoksa salmonella enfeksiyonu riskini artırabilir. Bu salmonella enfeksiyonu kusmaya, ishale, rahim kasılmalarına hatta erken doğuma da yol açabilir. İyi kaynamış veya tavada pişmiş yumurta ideal olanıdır.

Gebelik döneminizde diyetisyen desteği ile sağlıklı beslenmek için Bahçeşehir Diyetisyen ile irtibata geçebilirsiniz.